Lokal SEO - Vi er eksperter på lokal SEO!

Lokal SEO - Vi er eksperter på lokal SEO!

Hva er Lokal SEO?

Lokal SEO er som vanlig søkemotoroptimalisering, bare mer lokalt. I praksis vil det si at istedenfor å kjempe om synlighet på et nasjonalt eller regionalt nivå, så handler det om en spesifikk by, kommune eller område.

Google er verdens ledende søkemotor, og leverer tjenester til millioner av nordmenn på forskjellige måter hver eneste dag. I gjennomsnitt blir det utført omtrent 50 millioner daglige søk i Norge alene. En stor andel av Google sine søk handler om informasjonsinnhenting om produkter, tjenester og annen kommersiell aktivitet.

Eksempel på lokal SEO

Hvordan fungerer Lokal SEO?

Google bestemmer lokale SEO rangeringer på kriterier som linker, sideautoritet, omdømme og innhold når de skal avgjøre hvilken nettside som fortjener topp-plasseringen for et bestemt søkeord.

Det punktet der lokal SEO skiller seg dramatisk fra vanlig SEO er at geografisk plassering aktivt blir brukt som et kriterie til rangering på Google. Dette gjør seg svært gjeldende når personer har aktivert geoposisjonering på sine enheter. Når disse personene søker etter noe i Google, så vil Google vise frem relevante treff som ligger nærme brukeren.

For eksempel: Hvis du bor i Oslo og har lokasjonsdata på og søker etter SEO-byrå, så vil Google først fremvise relevante byråer på siden, eller på et kart over de konvensjonelle og mer regionale søkeresultatene.

Her har kunden fått hjelp med lokal SEO

Lokal SEO = $ for SMB

En grunn for at lokal SEO er viktig, og ikke minst gunstig, er at det gir tilbake makt til småbedriftene og butikken på hjørnet. Før lokal SEO sitt inntog, så var det ofte de med mest ressurser som kapret topp-plasseringene i Google, enten gjennom betalt plassering eller organisk SEO. Men nå som lokal SEO er mulig, så kan småbedrifter registrere seg hos Google, og gjøre det sterkt i sine respektive nabolag eller område.

Selv om lokal SEO kan være et gunstig og en svært kostnadseffektiv markedsføringssatsning, så vil det gi mye større resultater i samspill med konvensjonell SEO. Med gode underliggende SEO resultater på et nasjonalt nivå, så er det også lettere å gjøre det bra lokalt.

Vil du ha gratis rådgivning med en spesialist?

4 viktige faktorer med lokal SEO!

Det finnes hundrevis av faktorer

Vi i Copyleft har fått profesjonell hjelp fra Marketin AS med lokal SEO av deres dyktige SEO-konsulenter som har både hjulpet vårt eget konsern, i tillegg til å ha vært med som konsulenter på oppdrag fra Forbrukerrådet. Vi er svært fornøyde og kan anbefale Marketin på det sterkeste!

Jonathan Ibsen
Nestleder, Copyleft Solutions

Lokal SEO er viktig sier Henrik

Trenger du lokal SEO?

Vi har jobbet med lokal SEO i mange år og har for mange av våre kunder skaffet topp-plasseringer som genererer millioner av kroner hvert år. Ønsker du å se på lokal SEO som en satsning?

Vil du ha gratis rådgivning med en spesialist?

Våre partnere

Bad.noAndresenCopyleft SolutionsØyo BrødreneOslo Hudpleieklinikk MedispaFuel of NorwayuWorkTitt inn GarnEventim