Youtube-annonsering, hva er det og hvorfor bør du ha det?

Hva er YouTube-annonsering

YouTube-annonsering er prosessen med å bruke videoinnhold for å markedsføre et produkt eller en tjeneste via YouTube. YouTube-annonser kan være i form av pre-roll-annonser, bannerannonser, overleggsannonser eller videoannonser som kan hoppes over. YouTube-annonsering er en billig og effektiv måte å nå et bredt publikum på, og kan være en perfekt måte å markedsføre et produkt eller en tjeneste på. Videre i artikkelen skal vi i Marketin.no svare på ofte stilte spørsmål rundt annonser på Youtube.

Hvor mye koster det å bli sett av alle i Norge med annonsering på Youtube.

Det anslås at å nå hver person i Norge med annonsering på YouTube vil koste omtrent 5000*20kr (CPM) som betyr at det totalt sett vil koste omkring 100.000kr å bli sett 5.000.000 ganger. Dette vil inkludere annonser som vises før, under og etter YouTube-videoer, samt bannerannonser på YouTube-hjemmesiden. Dette anslaget tar ikke hensyn til kostnadene ved å lage selve annonsene, samt at bransjeprisene varierer. Du kan også få CPM helt ned i 2 kroner innenfor ulike bransjer, pr 2022.

Bilde av Youtube annonsering som viser en kostnad på 1420 kroner for 11500 visninger

Vi gjorde selv en test med å lage en video som vi annonserte på Youtube mot bedriftsledere og spesifikt folk som er interissert i gründerrelaterte aktiviteter. Med dette fikk vi 11.500 visninger på 30 dager for kun 1420 kroner. Her rettet vi videoen spesifikt mot våre tjenester som SEO og annonsering på Google, og som vi har totalt fått 3 leads for på grunn av videoen. Så her snakker vi god CAC.

Er YouTube-annonsering en god idé eller ikke?

Når det gjelder annonsering på YouTube, er det fordeler og ulemper å vurdere. På den ene siden er YouTube den nest største søkemotoren i verden og har over 1 milliard aktive brukere. Dette representerer et stort potensielt publikum for bedrifter som ønsker å markedsføre sine produkter eller tjenester.

På en annen side er YouTube et svært konkurransedyktig miljø, og bedrifter må lage engasjerende videoer av høy kvalitet for å skille seg ut fra mengden. I tillegg kan YouTube-annonsering være dyrt, så bedrifter må vurdere sine mål og budsjett nøye før de bestemmer seg for om det er den rette plattformen for dem.

Hva er aldersdemografien du treffer med YouTube-annonsering?

YouTube er et kraftig annonseringsverktøy som kan brukes til å målrette mot en bestemt aldersdemografi. Ved å målrette mot spesifikke søkeord og fraser kan annonsører spesifikt målrette mot brukere som søker etter innhold innenfor en viss aldersgruppe. For eksempel, hvis en annonsør ønsker å målrette mot brukere mellom 18 og 24 år, kan de målrette søkeord og fraser som «høyskolestudenter» eller «unge voksne». Ved å målrette mot en spesifikk aldersdemografi kan annonsører mer effektivt nå målgruppen sin og levere budskapet sitt.

Hvordan kan YouTube-annonsering hjelpe bedriften min?

YouTube-annonsering kan hjelpe bedriften din på mange måter. For det første kan det bidra til å øke merkevarebevisstheten og nå potensielle kunder som kanskje ikke er klar over bedriften eller produktet ditt. I tillegg kan YouTube-annonsering bidra til å drive trafikk til nettstedet ditt eller produktsiden din, samt øke potensielle salg og salg.

For det andre kan YouTube-annonsering bidra til å bygge relasjoner med potensielle og eksisterende kunder, samt skape et mer positivt merkevarebilde og omdømme.

Til slutt kan YouTube-annonsering være en effektiv måte å nå ut til et bredere publikum med markedsføringsbudskapet ditt, samt øke merkelojalitet og kundelojalitet.

Ulike metoder for YouTube-annonsering

Det finnes mange forskjellige metoder for annonsering på YouTube. Noen vanlige metoder inkluderer bruk av merknader, bruk av kort, bruk av in-stream-annonser og bruk av sluttskjermer.

Merknader er små tekstbiter som du kan legge til videoene dine. De kan brukes til å markedsføre nettstedet ditt, dine sosiale mediekontoer eller andre videoer på kanalen din.

Kort ligner på merknader, men de er mer interaktive og kan inneholde bilder, videoer og lenker.

In-stream-annonser er korte reklamefilmer som spilles av før, under eller etter en video. De kan hoppes over etter 5 sekunder, og seerne kan velge å ikke se dem helt. Sluttskjermer er små bilder eller videoer som vises på slutten av en video. De kan brukes til å promotere andre videoer på kanalen din, nettstedet ditt eller sosiale mediekontoer.

Er YouTube-annonsering billig eller dyrt?

Det finnes ikke noe fasitsvar på dette spørsmålet ettersom kostnadene for annonsering på YouTube kan variere mye avhengig av en rekke faktorer, som annonsetype, målgruppen, plasseringen og størrelsen på kampanjen.

Generelt sett er YouTube-annonsering imidlertid relativt rimelig sammenlignet med andre former for nettannonsering, for eksempel Google-annonsering eller Facebook-annonsering. Vi i Marketin.no tar fra 6.000kr i måneden for å hjelpe deg å annonsere på Youtube.

Kostnaden for en YouTube-annonser kan variere fra noen få øre til titalls kroner per visning, avhengig av de valgte målrettingsalternativene. Hvis du for eksempel velger å målrette annonsen mot folk som har sett lignende videoer tidligere, er det mer sannsynlig at annonsen din blir sett av noen som er interessert i produktet eller tjenesten din, noe som betyr at du er mer sannsynlig å få et klikk.

I tillegg tilbyr YouTube en rekke forskjellige annonseformater, som kan tilpasses for å passe budsjettet og målene dine. Hvis du for eksempel bare har et lite budsjett, kan du velge en annonse som kan hoppes over, som lar brukere hoppe over annonsen din etter fem sekunder.

Totalt sett er YouTube-annonsering en kostnadseffektiv måte å nå et stort publikum med budskapet ditt. Med nøye planlegging og gjennomføring kan du lage en vellykket kampanje som når målkundene dine til en brøkdel av prisen for andre former for annonsering.

Hva fungerer best når du annonserer på Youtube?

Det finnes ikke noe entydig svar på dette spørsmålet, siden den beste tilnærmingen til annonsering på YouTube vil variere avhengig av merkevaren din, produktene eller tjenestene dine, målgruppen din og budsjettet ditt. Det er imidlertid noen generelle tips som kan hjelpe deg å få mest mulig ut av YouTube-annonseringskampanjen din:

1. Bruk søkeordrike titler og beskrivelser. Sørg for at videotitlene og beskrivelsene dine er rike på søkeord, slik at de lett kan bli funnet av potensielle kunder som søker etter det du har å tilby.

2. Bruk merknader og handlingsfremmende uttrykk. Bruk merknader og handlingsfremmende uttrykk i videoene dine for å oppmuntre seerne til å ta neste steg, enten det er å besøke nettstedet ditt, abonnere på kanalen din eller foreta et kjøp.

3. Lag engasjerende videoer av høy kvalitet. Videoene dine må være engasjerende og av høy kvalitet for å fange og beholde seernes oppmerksomhet. Hvis videoene dine er dårlig laget eller kjedelige, klikker seerne raskt unna, og du går glipp av muligheten til å konvertere dem til kunder.

4. Markedsfør videoene dine på tvers av de andre kanalene dine. I tillegg til å promotere videoene dine på YouTube, sørg for å dele dem på andre sosiale mediekanaler og på nettstedet ditt. Dette vil bidra til å øke rekkevidden deres og sikre at flere potensielle kunder ser dem.

5. Bruk betalt annonsering. YouTube tilbyr en rekke betalte annonseringsalternativer som kan bidra til å øke synligheten til videoene dine og nå ut til et større publikum.