De beste plattformene for nettbutikker i 2022 - Få de beste tipsene!

I de siste årene har netthandelen vokst en god del, og med korona epidemien har veksten bare vokst enormt. Dette har medført at flere utviklere har kommet med egne plattformer for nettbutikker. Siden det nå er så mangt å velge mellom, er det ikke alltid like lett å ta det riktige valget av en god plattform for din nettbutikk.

Jeg skal i dette innlegget forklare hvilke plattformer som er best å ta i bruk, så slipper du stress og hodepiner ved en senere anledning. Sammen med mine kollegaer har jeg valgt ut to plattformer som desidert er de ledende og mest populære plattformene (for en god grunn).

Viktig å vite hva man ser etter

Når du skal velge riktig plattform, er det hovedsakelig to spørsmål man må stille seg selv:

Har du budsjettet til å investere en god del penger inn i prosjektet?
Er oppstartskapitalet ditt på den sparsomme siden?

Det er viktig å vite at nettbutikk plattformer generelt ikke er kompatibel med andre plattformer, så det er viktig å vurdere spørsmålene ovenfor grundig, sørg for at du vet hvilket av spørsmålene som passer deg best.

Jeg anbefaler også å tenke på hvor du befinner deg om noen år. Dette er viktig, da tekniske løsninger, tekster og produkter ofte ikke kan overføres på en enkel måte mellom forskjellige plattformer. Derfor er det viktig å velge riktig plattform.

Magento - For ekspertene

Magento er plattformen som yr av kvalitet, og gir nettbutikker en premium følelse. Plattformen er i skrivende stund kongen av plattformer for nettbutikker, da store og kjente merkevarer og bedrifter har i mange år brukt Magento som sin løsning, og de har absolutt ingen grunn til å bytte

Selv om Magento er den største og mulig den aller beste plattformen, kommer den dessverre med sine egne haker. Magento gir ikke en lett og brukervennlig løsning, og vil derfor ikke anbefales for noen som mangler en programmerer i huset. Plattformen kommer med utallige mengder med timer for å oppnå en effektiv drift av løsningen, men man kan hyre inn en konsulent for å sette opp en Magento løsning.

Plattformen Magento kommer også med flere fordeler som høy kvalitet, lynrask hastighet, god tilpasningsevne og støtte for integrasjons- og andre tekniske løsninger. Har du budsjettet, tar du ikke feil om du velger Magento for din nettbutikk.

Den andre plattformen vi har valgt er billigere i drift og oppsett, men kommer også med sine haker.

Woocommerce - For den jevne bruker

Woocommerce er ganske lik Magento, men behøver ikke like mye kunnskap for å sette opp og drifte. Følger du denne YouTube-videoen vil du enkelt kunne sette opp din helt egen Woocommerce løsning. Da har du all kunnskapen du behøver for å drifte, designe og sette opp løsningen.

Siden Woocommerce bygger på Wordpress vil du enkelt kunne finne utvidelser som egner seg til ditt bruk, da Wordpress er verdens mest populære og tilpasningsdyktige publiseringssystem, noe som sørger for at utviklere publiserer egne utvidelser.

Mange av utvidelsene er også gratis, noe som kommer godt med når man har et begrenset budsjett. Det er også mulig å sette opp synkronisering mot FaceBook shopping, som hjelper til med å øke trafikken og aktive kunder til nettbutikken din.

Du kan også enkelt ta i bruk klikk-og-dra nettsidebyggeren Elementor for å bygge på eller gjøre endringer på nettsiden din. Ved å bruke Elementor sammen med et tema fra Astra, kan du enkelt sette opp nettbutikken etter hvordan du selv ønsker det, og det beste er at du ikke behøver å kjenne til en eneste HTML-kodesnutt!

Velger du å bruke Woocommerce som din butikkløsning, vil du også ha et hav med gratis ressurser i form av YouTube-videoer, utvidelser og andre forum med høy aktivitet. Dette sørger for at du som oftest finner svar på det du søker etter, men det er også fullt mulig å stille spørsmål i relevante forum.

Dersom du ser etter en utvidelse med en veldig spesifikk evne, men utvidelsen finnes ikke, vil du kunne betale en liten sum til en utvikler på nettsiden Fiverr, så vil du etter en kort tid få en skreddersydd utvidelse på plass. Pass på når du ser etter en utvikler på Fiverr, sørg for at vedkommende har gode tilbakemeldinger!

Ikke gå i pagebuilder-fellen

Det finnes mange pagebuildere som kan tas i bruk for en nettbutikkløsning. De mest populære innen denne kategorien er Wix, Shopify og Squarespace. Løsningene er svært brukervennlige og enkle å sette opp, men dessverre er det mangel på funksjonalitet når det kommer til integrasjonsløsninger mot varelager, regnskapssystem og POS-system. I tillegg kan de månedligere kostnadene øke en god del, dersom man ønsker å betale for ekstra funksjonalitet og ytelse.

Tjenestene i denne kategorien er også stengt inne i et lukket økosystem, noe som gjør at endringer og kontroll over nettbutikken din er meget begrenset. I motsetning til dette er Woocommerce og Magento open source, som gir deg full kontroll over endringer. Både Woocommerce og Magento er kostnadsfrie programvarer som lastes ned for å installeres på eget domene og webhotell. Derfor vil du også unngå prisøkninger og uforutsigbare endringer, noe som et lukket system er bundet til.

Som regel er pagebuildere også en god del tregere enn Woocommerce og Magento, noe som kommer fra mange forskjellige faktorer, men som regel er det fra mye overflødig kode, og dette kan du dessverre ikke gjøre noe med. Pagebuildere er heller ikke like godt egnet for SEO og markedsføring, noe som kan skade trafikken til nettbutikken din.

Her kan lese en stor test av nettsidebyggere.