SEO for WooCommerce - Vi hjelper deg til økt synlighet og omsetning

SEO for woocommerce

Søkemotoroptimalisering er en viktig form for markedsføring for nettbutikker. Når er nettside har oppnådd gode søkemotoroptimalisering, vil man ha bedre forutsetninger for å gjøre det bra i Google sine resultater.

Søkemotoroptimalisering kalles som regel for SEO (Search Engine Optimisation), så videre i artikkelen brukes ordet SEO i stedet for søkemotoroptimalisering.

Når man tenker på at det daglig gjennomføres over 50 millioner Google-søk alene i Norge, hvor flere millioner av søkene er etter produkter, tjenester og varer, vil man fort se hvorfor det er viktig å få gode resultater hos Google. En annen viktig ting å vite, er at som regel er det de øverste resultatene som får så og si alle klikkene.

Har man god SEO, vil man som regel oppleve å få flere tusen nye besøkende i måneden, noe som potensielt kan føre til en stor vekst med betalende kunder. Har man god SEO, bra service og produkter av høy kvalitet, vil man kunne oppnå en vekst på flere millioner kroner i årlig omsetning.

Vi gjør woocommerce-nettbutikken din klar for Google

Det er dessverre ikke så lett å utføre grundig SEO på egenhånd, da det er veldig mye som inngår for å sikre topp SEO av en nettside. Som regel jobbes det mye med lenkestruktur, sørge for at nettsiden er rask og responsiv, oppnå en god sikkerhet og TLS-sertifikat for kryptering av datatrafikk, innhold som er skrevet på en god måte, tekster til produkter og kategorier, få gode lenker som peker mot nettsiden og mye mer.

Som man kan se ovenfor, så er det en god del arbeid som er involvert for å utføre og oppnå en god SEO. I tillegg til teknisk SEO-arbeid inne på nettsiden, er det også viktig å bruke de riktige søkeordene og ha ferdigheter innen analytisk arbeid. Derfor har vi i Marketin AS spesialisert oss på SEO.

Dersom du har en nettbutikk som allerede har mye på plass innen SEO, vil vi gi deg en skreddersydd SEO-pakke, der vi kun gjennomfører nødvendige tiltak. Ofte er det sånn at man allerede har noe på plass, og da er det ofte ikke effektivt å begynne helt fra bunnen av.

Ferdig SEO-woocommerce nettbutikk fra Marketin

Dersom man har en woocommerce-nettbutikk som kanskje er litt utdatert, treg, lite responsiv og ikke følger en god SEO-mønsterpraksis, er det ofte best å bare begynne fra bunnen av med en ny nettbutikk.

Til tross for at man starter fra bunnen av med en ny woocommerce-nettbutikk, vil fortsatt produktene, bildene og innleggene være på nettbutikken. Det er kun teamet og muligens noen av utvidelsene som vil være annerledes fra dagens tema og utvidelser.

Dersom du ikke har en woocommerce-nettside, leverer vi så klart komplette søkemotoroptimaliserte woocommerce-nettbutikker. Hvis du er usikker på hvordan woocommerce fungerer, bistår vi gjerne med et raskt kurs der du blir kjent med hvordan du legger ut produkter, endrer produkter og publiserer informasjon.

Med en smart integrasjonsløsning fra våre partnere, blir det også lettere å administrere woocommerce-nettbutikken sin. Vi leverer blant annet integrasjonsløsninger opp mot kassesystem, varelager og regnskapssystem.

Vi gjorde dette for Vedora.no for at de skulle havne høyt på søkeord som de går etter. Eksempelvis å kjøpe tuja-hekk, og lignende. Hvor vi utarbeidet landingssider som lenker videre til produktene for å øke salget.

SEO tiltak vi gjennomfører for Woocommerce

Vi gjennomfører en rekke forskjellige tiltak for å gi woocommerce-nettbutikker gode SEO resultater. Nedenfor kan du se noen av tiltakene vi utfører for nettbutikker. Hvilke tiltak som er nødvendige avhenger fra nettbutikk til nettbutikk.

Analyse og forarbeid

For å få de beste resultatene er det viktig å ha god innsikt. Vi lager en SEO-analyse for å finne ut av nettbutikken sine sterke og svake sider. Deretter kommer vi med en søkeordsanalyse for å finne de mest relevante og ettersøkte søkeordene.

Til slutt lager vi en SEO-strategi som kartlegger hvordan det bør jobbes med din nettbutikk, noe som hjelper med å gi de beste resultatene til gitt tid og budsjett. I etterkant, vil vi også lage rapporter der vi følger opp resultatene vi har oppnådd for deg og din nettbutikk.

SEO-mønsterpraksis og nettsidestruktur

Det er anbefalt at din woocommerce-nettbutikk følger den rådende SEO-mønsterpraksisen. Vi hjelper til med å gi nettsiden din en god lenkestruktur, hierarkisk inndeling av undersider, kategorier osv. I tillegg til dette, hjelper vi deg med å sette opp metabeskrivelser og titler for undersider.

Vi jobber for å sørge for at din woocommerce-nettbutikk følger normene og kravene som blir ansett som det ideelle for SEO.

Tekstforfatting

Tekstforfatting er viktig for å gi besøkende og kunder en god opplevelse, men det er også vitkig for søkerobotene til Google. Dette er fordi søkerobotene går gjennom nettsider for å forstå hva undersider handler om.

Vi kan bidra med å lage engasjerende og gode blogginnlegg, produktbeskrivelser, kategori tekster og mer.

Off-page SEO & lenkebygging

Nettbutikker som rangerer høyt i søkeresultatene til Google og andre søkemotorer, har som regel en høy “domeneautoritet”. Domeneautoritet viser til hvor troverdig og autorativ Google anser en nettside. Vi kan dessverre ikke se en nøyaktig domeneautoritet for en side, men ved bruk av verktøy kan vi få en ganske bra indikasjon på hvor en side ligger.
Du kan enkelt sjekke ut domeneautoriteten til din nettbutikk ved å bruke Ahref sitt digitale verktøy.

Det er mange faktorer som må på plass for å bygge opp sin domeneautoritet, men noe av det viktigste er å ha god, relevant og informativt innhold på nettbutikken. Det er også viktig å ha gode lenker fra andre troverdige og autorative nettsider som peker til sin egen woocommerce-nettbutikk, da dette forteller Google at din side har innhold som andre liker.

Vi hjelper til med å øke domeneautoriteten til din woocommerce-nettbutikk. Ved å drive etisk lenkebygging gjennom samarbeid med bedrifter og nettsider som har synergieffekt til din egen, samt å komme i kontakt med aviser og bransjerelevante nettsider, skaffer vi din nettbutikk gode lenker av høy kvalitet. Videre, hjelper vi deg med å bygge opp innholdet på din nettbutikk.

Ta kontakt for SEO til din Woocommerce-nettbutikk

Vi i SEO-byrået Marketin AS jobber med et mål for øyet. Det målet er å skaffe våre partnere gode resultater og solid avkastning på sine SEO-satsinger med oss. Vi skreddersyr unike SEO-løsninger som er i tråd med nettbutikker sine unike situasjoner og forutsetninger.

Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi gjerne!