Les om SEO-analyser og dens formål. Vi utfører også analyser.

SEO-analyser er flotte verktøy, og legger en god og solid grunnstein for videre arbeid med SEO. Dersom du ikke er helt klar over hva SEO er, så er det ingen grunn til å fortvile. Dersom du har litt kunnskap om SEO derimot, er det bare å scrolle seg nedover til neste seksjon.

Utklipp av en SEO-analyse med oversikt over lenker og plasseringer
Utklipp av en SEO-analyse som er produsert av Marketin. Analysen tar for seg NRK og er kun et eksempel. Vi har ingen avtale eller samarbeid med NRK.

SEO (Search Engine Optimisation), altså søkemotoroptimalisering på norsk er et fagområde som handler om å optimalisere en nettside for søkemotorer. En søkemotor er en programvare som går gjennom nettsider på internett (søkerobot), og indekserer nettsider og viser dem i søkeresultatene sine når noen har søkt etter noe som er relevant til den bestemte nettsiden. Den mest kjent og brukte søkemotoren er utvilsomt Google, som vi alle er kjent med.

SEO handler kort og godt om å gjøre slik at søkerobotene får en preferanse for en bestemt nettside, og gjør slik at den bestemte nettsiden sitt innhold/undersider havner så høyt oppe i søkeresultatene som mulig.

SEO er viktig fordi manger millioner søker etter varer, tjenester og bedrifter overalt i Norge hver dag. Selv i mindre tettsteder er det mange som søker etter varer og tjenester på Google som lokale bedrifter kan levere. 

Hva er en SEO-analyse?

En SEO-analyse handler kort og greit om å kartlegge en nettside og se hvordan nettsiden og bedriften som driver siden forøvrig, gjør det når det kommer til SEO. Akkurat hva som inngår i en SEO-analyse varierer kraftig fra et SEO-byrå til et annet.

Vi i Marketin skiller oss ut i Norge når det kommer til kvaliteten på våre SEO-analyser, der mange av våre konkurrenter primært er markedsføringsbyrå og derfor har et begrenset fokus og kunnskap knyttet til SEO, har vi spesialisert oss på SEO som et fagområde. Det gjør at vi leverer grundige og skikkelig utførte SEO-analyser som tar for seg svært mange forskjellige aspekter.

To animerte personer som holder opp en lupe og studerer en analyse, seo-analyse

Våre SEO-analyser tar for seg blant annet det tekniske knyttet til din nettside, og ikke minst helsen til din nettside. Med dette så mener vi hvor raskt nettsiden er, hvor bra den er laget, hvorvidt det er noe som kan hindre siden fra å gjøre det bra på SEO, med mer.

I tillegg til å sjekke nettsidehelsen, så ser vi på lenker til og fra nettsiden din, og sammenligner din nettside med dine konkurrenter sine sider. Dette gjør vi for å måle din digitale konkurranseevne når det kommer til SEO og innkommende trafikk til din nettside.

Videre, så ser vi på hvilke søkeord, altså ord som det søkes etter på Google, som er relevante for dine varer/tjenester og bransje. Vi ser på hvor bra du gjør det for disse søkeordene per i dag, og ikke minst hvilke søkeord du/vi bør fokusere mer på.

Dette kan en SEO-analyse hjelpe deg med

En SEO-analyse kan bidra til mye forskjellig. Med en god og grundig SEO-analyse vil du få en unik innsikt rundt det tekniske knyttet til nettsiden din, og ikke minst hvor godt den er egnet for å gjøre det bra i søkeresultatene til google. Du får også innsikt i hvor godt konkurrentene dine gjør det, denne innsikten kan du bruke for å slå dine konkurrenter på Google. Sist men ikke minst, får du vite hvilke søkeord du bør satse på.

Vektor-grafikk som illustrerer SEO med et søkefelt

Dersom du har et begrenset budsjett og ønsker å forsøke å gjøre noe selv, så kan en SEO-analyse gi deg gode pekepinner på hva du bør satse på. Men dersom du ønsker de beste resultatene og å slå dine konkurrenter på Google, så kan vi i Marketin gi deg spesialtilpassede tiltak basert på funnene vi har avdekket i SEO-analysen som vi har gjennomført på dine vegne.

Dersom du kun ønsker en SEO-analyse så er det såklart helt greit, men hvis du ønsker et lengre og målrettet samarbeid der vi jobber for å ta nettsiden og bedriften din til nye høyder på Google og internettet, så kan vi komme frem til en god timesats eller rammeavtale der vi finner frem til en konkurransedyktig pris for å fullføre et prosjekt.

Bestill en rimelig, men effektiv og grundig SEO-analyse fra Marketin SEO-byrå

Dersom du ønsker en SEO-analyse og til og med kanskje en unik SEO-tiltakspakke levert fra SEO-ekspertene i Marketin, så er du kommet til rett sted.

Våre dyktige SEO-medarbeidere står klare til å rådgi, arbeid for og/eller sammen med deg og ditt team. Basert på en grundig SEO-analyse levert fra Marketin vil du få et godt fortrinn på mange av dine konkurrenter når det kommer til SEO.

Ta kontakt med daglig leder Henrik Foyn Park på epost post@marketin.no, eller bruk skjemaet vårt for en uforpliktende prat/chat om SEO, SEO-analyser og hvordan vi kan hjelpe deg og din bedrift til topps i Google.

Legg til en kommentar og fortell oss hva du tenker!

Share on facebook
Del på Facebook
Share on linkedin
Del på Linkedin

Ta kontakt før konkurrenten din ;)

Klar for økt lønnsomhet? 🚀

Din avkastning er vår målsetning