Hva er en søkeordanalyse, og hvorfor er det viktig å ha?

En søkeordanalyse er på mange måten selve grunnmuren for SEO. For ikke å famle rundt i mørket, men heller å kunne jobbe målrettet med å forbedre sin SEO, er det viktig å ha på plass en god søkeordanalyse.

Animerte figurerer som går med lupe og studerer en tekst som sier søkeord, søkeordanalyse, finne riktig søkeord, hva er søkeord
Her er et utklipp søkeord som er relevant til en samarbeidspartner vi har innenfor hud- og fotpleiebransjen

For de som ikke er så kyndige på de tekniske forkortelsene og konseptene her, så skal vi for ordens skyld forklare kort om hva SEO er.

SEO, fra engelske Search Engine Optimisation, heter på norsk søkemotoroptimalisering og viser til fagområdet som tar for seg optimalisering av nettsider med tanke på søkemotorer som Google. Formålet til SEO er å forbedre en nettside sine forutsetninger for å gjøre det bra i Google og havne høyt oppe i søkeresultatene for relevante søkeord. 

Grunnen for at SEO er en viktig markedsføringssatsning på 20-tallet er at det daglig foretas over 50 millioner Google-søk i Norge. Mange av disse søkene er etter produkter, tjenester, bransjer og annen kommersiell aktivitet. Ved å ha en god SEO, kan man øke sin omsetning betydelig.

Hva er en søkeordanalyse?

En søkeordanalyse er en analyse som har som formål å avdekke hvilke søkeord en nettside bør jobbe mot. Søkeordanalysen finner ut dagens rangeringer på Google og hvordan nettsiden er posisjonert når det kommer til SEO.

Søkeordanalysene skreddersys etter den bestemte nettsiden og bransjen som bedriften operer innenfor. I samsvar blir vi i forkant bedre kjent med bedriften, slik at vi kan finne så relevante søkeord som mulig. Disse søkeordene vil reflektere bedriften og dens virksomhet på en god måte slik at søkeordene er presise. Når søkeordene er gode og presise, vil besøkende fra Google være relevante og lett kunne omgjøres til kunder.

Hvorfor er søkeordanalyse viktige?

En søkeordanalyse er svært viktig for å jobbe målrettet med SEO. Mye av det tekniske og innholdet på nettsiden utformes med fokus på de bestemte søkeordene man ønsker å rangere for.

Dersom man ikke kjenner til hvilke søkeord man ønsker å rangere for, og ikke minst hvilke det lønner seg å rangere for hvis man tar med i betraktning vanskelighetsgraden involvert med å rangere for søkeordet, vil man ikke komme langt når det kommer til SEO.

Med en god og presis søkeordanalyse, vil man kunne jobbe mye mer målrettet og lage innhold på nettsiden sin som er optimalisert for de bestemte søkeordene.

Forskjellige søkeord som er relatert for hudpleie og fotpleie
Her er et utklipp søkeord som er relevant til en samarbeidspartner vi har innenfor hud- og fotpleiebransjen. Slik kan en enkel søkeordanalyse være seende ut

Søkeordanalyse, grunnmuren for videre SEO-arbeid.

Basert på funnene i en søkeordanalyse er man mye bedre skikket til å ta fatt på jobben med å øke SEO-resultatene.

Å forbedre SEO-resultatene kan enten gjøres at et profesjonelt SEO-byrå som for eksempel Marketin, eller selv dersom man har tid kreft og litt grunnleggende kunnskaper. Uavhengig av hvorvidt man ønsker å gjøre litt selv, ingenting selv eller hele SEO-jobben selv, så er det nødvendig å ha en god søkeordanalyse i forkant.

Dersom man ønsker å gjennomføre en enklere og mindre nøyaktig SEO-analyse selv, kan man også benytte seg av Google-ads og “tidligere beregninger” for å se hvor mange som søker etter ordene. Man kan også benytte seg av gratisverktøy som for eksempel ubersuggest for å søke opp enkelte søkeord.

Med innleid hjelp fra SEO-spesialister, kan man få en endra bedre innsikt i hvilke søkeord man bør satse på, takket være deres SEO og analytiske kunnskap og tilgang til profesjonelt verktøy.

Ta kontakt for en grundig søkeordanalyse

Hvis du ønsker en grundig og presis søkeordordanalyse for å få en innsikt i hvordan dere ligger an og hvilke søkeord dere bør satse på, så kan vi i Marketin hjelpe. Vi lager søkeordanalyser som er lettleselige, intuitivt-forståelige, presise og omfattende.

I tillegg til søkeordanalyser, lager vi også SEO-strategier der vi kommer med en god plan over hvordan det bør jobbes målrettet for å øke ens SEO. Denne strategien kan man følge selv, eller hyre inn oss for å utføre. Dersom du har noen spørsmål vedrørende søkeordanalyser, SEO eller noen andre av våre tjenester, kan vi nås på epost: post@marketin.no. Vi ser frem til å høre fra deg, og bli bedre kjent med deg og din bedrift.

Legg til en kommentar og fortell oss hva du tenker!

Share on facebook
Del på Facebook
Share on linkedin
Del på Linkedin

Ta kontakt før konkurrenten din ;)

Klar for økt lønnsomhet? 🚀

Din avkastning er vår målsetning